Finantare

Apartamentele din proiectul rezidential Blue Sky Residence pot fi achitate astfel:

* Plata Cash
* Credit Ipotecar Clasic
* Programul Prima Casa

Programul Prima Casa

Programul “Prima Casa 4” se adreseaza oricarei persoane fizice care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta sau care detine cel mult o unitate locativa, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 de metri patrati.

In cadrul programului se pot achizitiona locuinte finalizate/locuinte nefinalizate, aflate in diverse faze de constructie, destinate achizitionarii dupa finalizare sau locuinte noi, destinate achizitionariidupa finalizare construite in baza autorizatiilor de construire eliberate dupa 22 februarie 2010. De asemenea, se pot construi locuinte viitoare de catre beneficiar individual in baza unei autorizatii de construire eliberata dupa aceeasi data.

Cat poti sa imprumuti?

Cei care vor sa ia un imprumut prin Prima Casa pe o perioada de cel mult 30 de ani, trebuie sa aiba un avans minim de 5 % din pretul de achizitie al locuintei.

Suma maxima difera insa, in functie de vechimea imobilului si de numarul de beneficiari. Astfel, garantia maxima este de 60.000 de euro pentru locuintele vechi, 70.000 de euro pentru locuintele noi sau in constructie si de 75.000 de euro pentru locuintele in asociere. Cat despre dobanda, formula de calcul stabilita prin program este neschimbata, iar marja maxima este 4% peste Euribor la trei luni.

Avantajele programului Prima Casa:

* Avansul este de 5%, spre deosebire de 25%;
* Rata lunara scade;
* Dobanzile sunt la jumatate din cele practicate acum pe piata bancara: de la 11%, cat e dobanda medie la credite, la 5.28%, cat e dobanda maxima impusa de guvern pentru bancile care vor sa faca parte dinprogram. Aceasta inseamna ca, la sfarsitul perioadei de creditare vom plati dobanzi totale de 2 ori mai mici;

* Nu mai exista comisioane lunare, anuale, initiale de acordare, de risc etc. Toate comisioanele vor fi incluse in rata maxima a dobanzii, in afara de comisionul anual de garantare de 0.37%;
* Bancile vor putea creste gradul de indatorare care in prezent este de 50%;
* Eliminarea comisionului de rambursare anticipata, care pana acum era intre 1 si 4%.

Login

Register

Compare Listings